Legyél a konyha ördöge.

Hozzávalók:

  • 1 csomag hosszú metélt
  • A szószhoz:
  • 20-30 dkg brokkoli
  • 20-30 dkg füstölt kenyérszalonna
  • 1 doboz főzőtejszín
  • 0, 5 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kisebb vöröshagyma
  • bors
  • fűszerpaprika
  • ételízesítő
  • fokhagyma-granulátum
  • 30-40 dkg pizzafeltét sajt
  • 2 ek liszt

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük a megszokott módon. Miután kifőztük, keverjük át egy kis fűszerpaprikával, de ez elhagyható.

A szalonnát felkockázzuk, majd kisütjük a zsírját. A sült szalonna darabkákat félretesszük. A hagymát félbe, majd vékony cikkekre szeleteljük.

Hozzáadjuk a zsírhoz és elkezdjük pirítani. Közben a kisült szalonnát fűszerezem kevés sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal és fűszerpaprikával (A fűszerezés nagyon pikánssá teszi az ételünket).

Miután a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a kis darabokra szeletelt brokkolit (ami fagyasztott is lehet). Ha a brokkoli is megpuhul, az apró darabokra szelt fokhagymát is pirítjuk pár percig.

Beleöntjük a főzőtejszínt, a tejet és kevés vizet. Kicsit hagyjuk, hogy összeforrjon. Fűszerezzük az ételízesítővel, borssal, kevés sóval.

Elkeverjük. (Kicsit híg a szósz, ezért én egy kis lisztet szórtam rá és így szépen besűrűsödött.) Hagyjuk még pár percig rotyogni, aztán zárjuk el.

Tálalás: A tésztánkra a szósz, a szószunkra a sajt, a sajtra pedig a fűszeres szalonna darabkáink kerüljenek.

Egészségetekre!

Túróval és sajttal töltött palacsinta


Hozzávalók:

  • 8 db palacsinta
  • 200 g túró
  • 100 g reszelt trappista sajt
  • 50 g camembert sajt
  • 50 g füstölt sajt
  • 1 csokor retek
  • 1 db zöldhagyma
  • bors

Elkészítés:

A túrót sózzuk és borsozzuk meg. Két-három retket tegyünk félre, a többit vágjuk fel apróra, vagy reszeljük le. A hagymát aprítsuk fel, a füstölt sajtot és a camembert-t pedig kockázzuk fel, majd a retekkel együtt keverjük a túróhoz.

A palacsintákat töltsük meg az ízesített túróval, és tekerjük fel. Díszítsük reszelt sajttal és szeletelt piros retekkel.

Megjegyzés:

Retek helyett ez a fogás paprikával is nagyon finom! A piros színű különösen ajánlott hozzá.