Legyél a konyha ördöge.
A tésztát kifőzzük a megszokott módon. Miután kifőztük, keverjük át egy kis fűszerpaprikával, de ez elhagyható.
A szalonnát felkockázzuk, majd kisütjük a zsírját. A sült szalonna darabkákat félretesszük. A hagymát félbe, majd vékony cikkekre szeleteljük.
Hozzáadjuk a zsírhoz és elkezdjük pirítani. Közben a kisült szalonnát fűszerezem kevés sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal és fűszerpaprikával (A fűszerezés nagyon pikánssá teszi az ételünket).
Miután a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a kis darabokra szeletelt brokkolit (ami fagyasztott is lehet). Ha a brokkoli is megpuhul, az apró darabokra szelt fokhagymát is pirítjuk pár percig.
Beleöntjük a főzőtejszínt, a tejet és kevés vizet. Kicsit hagyjuk, hogy összeforrjon. Fűszerezzük az ételízesítővel, borssal, kevés sóval.
Elkeverjük. (Kicsit híg a szósz, ezért én egy kis lisztet szórtam rá és így szépen besűrűsödött.) Hagyjuk még pár percig rotyogni, aztán zárjuk el.
Tálalás: A tésztánkra a szósz, a szószunkra a sajt, a sajtra pedig a fűszeres szalonna darabkáink kerüljenek.
Egészségetekre!
A túrót sózzuk és borsozzuk meg. Két-három retket tegyünk félre, a többit vágjuk fel apróra, vagy reszeljük le. A hagymát aprítsuk fel, a füstölt sajtot és a camembert-t pedig kockázzuk fel, majd a retekkel együtt keverjük a túróhoz.
A palacsintákat töltsük meg az ízesített túróval, és tekerjük fel. Díszítsük reszelt sajttal és szeletelt piros retekkel.
Retek helyett ez a fogás paprikával is nagyon finom! A piros színű különösen ajánlott hozzá.